YOUR SAFE WORKSPACE ®

YOUR SAFE WORKSPACE® 

Voorkom grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer.

Er is veel aandacht in de media voor grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Diverse onthullingen zoals van het programma BOOS over The Voice of Holland, bij Ajax, politieke ambtsdragers maar ook in de top van het bedrijfsleven houden de gemoederen bezig.

Maak het onbespreekbare bespreekbaar!
Het structureel bespreken in teams van grensoverschrijdend gedrag, en andere onderwerpen over (on)gewenst gedrag, voorkomt onveiligheid, toename van verzuim, productieverlies en stress op de werkvloer. Het bespreekbaar maken draagt daardoor bij aan een positief imago en een open en sociaal veilige organisatiecultuur.

De tool Your Safe Workspace® faciliteert de organisatie hierin.
Het voorkomen van Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA) en dus ook grensoverschrijdend gedrag is een verplichting vanuit de Arbowet. De tool Your Safe Workspace® draagt hieraan bij. Doordat teamleden met elkaar in dialoog gaan o.l.v. een in- of externe gespreksleider. Dit gebeurt op basis van een stelling, dilemma, vraag of opdracht over bijvoorbeeld grensoverschrijdend gedrag.

Your Safe Workspace® werkt, eenvoudig en laag in kosten.
YSW werkt wél doordat je structureel werkt aan het voorkomen van ongewenst gedrag op de werkvloer en een sociaal veilige werkomgeving door onderwerpen die met grensoverschrijdend gedrag en integriteit op de werkvloer te bespreken. In teams, in een veilige omgeving en begeleid door een (al of niet externe) gespreksleider én, indien nodig of gewenst, met ondersteuning van een (externe) vertrouwenspersoon.

Standaard content of eigen content?
YSW verstrekt en onderhoud goede basis content (vragen, dilemma’s, opdrachten). Met onze diverse pakketten is ook eigen content, die je belangrijk vindt om te bespreken, in de tool te integreren. Zo wordt het echt een platform voor en van medewerkers Inzicht in van wat er wordt afgesproken in de teams als er een item is afgerond.

Nazorg en veilig anoniem melden
Als er nazorg nodig is kan dat ook worden aangegeven en er is een mogelijkheid tot anoniem melden. Die meldingen komen direct bij de vertrouwenspersoon van de organisatie terecht.

Snel en efficiënt in uw organisatie te implementeren
Your Safe Workspace® in snel en eenvoudig uw organisatie te implementeren. Geen invasieve software installatie, YSW is een veilige webapplicatie. Het team van YSW ondersteunt u bij de setup en in gebruikname van het platform, denk daarbij aan het impoteren van gebruikers, het indelen van teams en het toewijzen van de belangrijke rollen in het gehele proces.

Beperkte investering, veel waarde
Your Safe Workspace® is op basis van licenties. Van het basispakket met 12 standaardvragen, dilemma’s, stellingen, opdrachten over ongewenst gedrag en integriteit tot compleet maatwerk, het blijft bijzonder schaalbaar én betaalbaar.

Aan de slag, wacht niet langer...
Uw organisatie ook structureel en praktisch aantoonbaar met ongewenst gedrag op de werkvloer aan de slag? Vrijblijvend advies of demo? Neem contact met ons op!

VOORKOM ONGEWENST GEDRAG

BASIS PAKKET

Het Your Safe Workspace® basispakket heeft een set van 12 standaard vragen, dilemma's, opdrachten en stellingen. Maatwerk per organisatie/ sector is mogelijk, vraag naar de mogelijkheden.

 

 

Bekijk Pakket

MEDIUM PAKKET

De Your Safe Workspace® tool met 8 basis vragen, dilemma's, stellingen en opdrachten en 4 maatwerk items geheel afgestemd op de wens van jouw organisatie.

 

 

Bekijk Pakket

PREMIUM PAKKET

Your Safe Workspace® in een volledig aangepaste omgeving voor jouw specifieke organisatie. De onderwerpen en begeleiding aangepast en ontwikkeld op jouw wensen.

 

 

Bekijk Pakket